2011. május 31., kedd

Colour from the dark 2008

http://www.imdb.com/title/tt1318056/
 Az imdb-n kapott 4.7 pontnak igazán senki se dőljön be, ahogy ez lenni szokott itt sem a célközönség szavazott valószínűleg a legtöbbet.Ez lehet azért, mert igen kevesen vagyunk, de mi-én legalább igazán meg tudjuk becsülni a jól sikerült darabokat.Már pedig a Colour from the dark egy jól sikerült darab, még ha nem is tökéletes feldolgozás, de látszik, próbálták megütni a szintet.A történet H.P. Lovecraft tollából származik, aki 1927ben írta meg ezt a hihetetlen komor és nyomasztó rövid történetet. A filmben persze találunk történetbeli különbségeket, de nagy tömören tartalmazza az eredeti történetet.
 Pietro és Lucia egy farmházban élnek viszonylag távol mindentől, Lucia húgával a néma Alice-al.Alice furcsa álmokkal és látomásokkal küzd, amiben sok szerepet kap a ház melletti kút.A kút aminek alján senki se tudja miféle gonosz vetett sátrat.Az ivóvíztől és a kerti növényektől a 'család' kezd furcsán viselkedni, kezdetnek Lucia elméje borul el, akit Pietro kénytelen lesz a padlásra bezárni.A szomszédok kezdenek aggódni értük, és aztán eljönnek a sötétség napjai.
  A történet bár nagyon hasonló az eredetire, mégse nyújtja ugyanazt és efelől nem menti fel az, hogy ez egy film és tömöríteni kellett.Rám nagy hatással volt a film, hiába nem érte el azt a színvonalat, amit vártam.Szerintem nem feltétlen kell Lovecraft olvasónak lenni ahhoz ,hogy valakit megfogjon ez a film. Én bátran ajánlom bárkinek, aki nyitott a misztikus történetek iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése