2011. február 25., péntek

Scanner Cop I.-II. (1994, 1995)

A zsaru,aki előtt nincs titok
http://www.imdb.com/title/tt0111082/
A 'Scanners univerzumára' épített Scannercop, a Robocop-féle sötét akciófilmek közé sorolható.(ezek a filmek nem csak akciót mutatnak be, hanem mélyebben belemerülnek a negatív jövőképbe és az emberi gonoszság mélységeibe)
 A SC.I. már a kezdetekben egy szerencsétlen scanner szenvedésével indít, aki főszereplőnk apja.Samuelt egy rendőr Peter Harrigan fogadja magához és neveli fel.Épphogy csak Samuel csatlakozik a testülethez, ami már nevelőapja vezetése alatt működik, amikor komoly rendőrgyilkosságok történnek hétről-hétre.A gyilkosságokat teljesen hétköznapi, a rendőrökkel nap, mint nap kapcsolatba kerülő átlagemberek követik el és utána mély transzba esnek.Samuelt a nyomok apja egy régi ügyéhez vezetik el és így veszélybe kerül családja is.
 A SC.I számomra nagyon szórakoztató volt.Imádom ezeknek a filmeknek a hangulatát és igazán megbecsülöm ha rábukkanok egyre.



Volkin bosszúja
 http://www.imdb.com/title/tt0114344/
A II. rész már kevesebb sikert ért el nálam, de méltónak tartom az első részhez, hisz szinte minden benne van az első részből, de az újítások nekem kevésnek bizonyultak.
 A sztori központja most egy másik scanner: Valkin, aki felkeresi a társadalomba beilleszkedett társait és kiszipolyozza erejük, hogy ezzel még erősebbé válhasson(ebben a részben már a scannerség sokkal elfogadottabb és elterjedtebb, mint az előző részben).Samuel és Valkin kölcsönösen vadásznak egymásra, amíg valamelyikük el nem hullik.
 Samuelt ismét Daniel Quinn alakítja, aki 'scannelés' közben(és egyébként is) remekül alakít, vörösödik, könnyezik és eresedik, ezzel teljesen elhiteti azt, hogy ő most tényleg más fejében kutakodik. A Valkint játszó Patrick Kilpatrick pedig hasonló átéléssel mutatja be az elborult scanner szerepét.
 A Scannercop két része mindenkinek kötelező, aki szereti az ilyen akciófilmeket, aki emellett még Scanners rajongó az szerintem kimondottan örülni fog, hogy viszontláthatja a nagy alap egyes momentumát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése