2011. március 23., szerda

Lélekvesztő - Doppelganger(1993)

 Ismét teljesen váratlanul és véletlen bukkantam rá erre a remek filmre.Igazából már nem is emlékszem,mi volt az ok, amiért beszereztem.
A szereplők és a történet tisztábanlétének teljes hiányában, kezdtem neki a filmnek, ami mindkét pontban pozitív meglepetést okozott.
 A történet középpontjában egy fiatal lány Holly Gooding  és egy író Patrick Highsmith  áll.Holly beköltözik Patrickhez, aki kiad egy szobát lakásában.Már a legelején furcsa dolgok történnek Holly körül, folyamatos hangulat és személyiség változások és egy rejtélyes nő is fel-felbukkan(aki Holly tökéletes alteregója).Ezt Holly Doppellganger-al magyarázza el(Doppelgänger – német szó, jelentése alakmás, hasonmás, a spiritizmus az élő személynek a hallucinációs állapotban látni vélt második alakját érti rajta.), amiben cáfolhatatlanul hisz és mindebben orvosa is folyamatosan megerősíti.Holly felkeresi öccsét,aki gyógykezelés alatt áll már évek óta, mióta apjukat meggyilkolta.
A kép kezd egyre zavartabbá vállni, amikor Holly apja és az alterego is fel-felbukkan.
 A film az elejétől a végéig kérdéseket tesz fel, amiken jó gondolkozni.Nem hiszem, hogy lenne olyan ember,aki a történet végére számított volna.Nem elég,hogy kapunk egy normális magyarázatot, de megkapjuk mellé még a természettfeletti megerősítését is, amiben a két személyiség megtestesülve hozzák a végső ítéletet.
A Doppelgänger imdb-n nevetségesen kevés pontot kapott.Tény, hogy nem egyszerű alkotás,de nálam maximálisat teljesített.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése