2011. június 27., hétfő

Raw Meat (1973)

Patricia és Alex az utolsó metrójárattal utaznak. A Russell Square-nél leszállva a lépcsőn egy eszméletlen férfit találnak. Pat szerint a férfi haldoklik, Alex viszont csupán részegnek hiszi a külsőre előkelőnek tűnő embert. Kis tanakodás után szólnak az első útjukba eső rendőrnek, akivel a helyszínre visszasietve a titokzatos illető hűlt helyét találják csupán. Másnap, mikor a férfiről kiderül, hogy egy köztisztviselő úr és még mindig nem került elő, Calhoun felügyelő munkához lát. Hamar kiderül, hogy a londoni metró ezen szakaszán bizony már nem ez az első eset, hogy valaki nyomtalanul tűnik el. Később arra is fény derül, hogy a metróvonal építésének történetében megbújik egy 1892-ben bekövetkezett tragédia is.
A film teljesen egyszerű, az első felében a tényeket felvázolja, utána pedig hagyja, hogy történjenek az események. Teljesen működőképes szisztéma. A szórakozást és a borzongás néholi enyhítését a tipikus angol sziporkázások és a híres angol szokások (pl. teázás) használatával próbálja biztosítani.
A színészgárdát két híres horrorszínész is erősíti. A Scotland Yard Calhoun felügyelőjét Donald Pleasence alakítja, akinél jobbat szerintem nehezen találtak volna a készítők erre a szerepre. A másik híresség pedig Christopher Lee, aki csak pár percet szerepel a filmben, de nálam az a jelenet piszkosul emlékezetes maradt. :)
A Raw Meat (aka. Death Line) egy kis eldugott kincs az angol horrorok között. Egyszerű és szimpla, de kicsit sem unalmas. Úgyhogy csak bátran!

IMDb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése