2011. január 26., szerda

Dracula's Dog (1978)


A történet Zoltánról, Drakula gróf kutyájáról szól, aki vérszívó négylábú és hosszú idő után újra életre kel, mikor is orosz katonák robbantásuk során megtalálják Drakula gróf kriptáját. Zoltán felébreszti a Gróf szolgáját is, akivel ketten elindulnak Amerikába, hogy megkeressék Drakula leszármazottját, akit urukká tehetnek. Ő pedig a nagyon szellemes nevű Michael Drake, aki 2 gyermekes édesapa és éppen lakókocsis kiránduláson pihen, mialatt a világító szemű vámpírkutya többször is megtámadja hatalmas kapa fogaival. Erdélyből érkezik időközben egy rendőrfelügyelő, aki figyelmezteti Drake-et az őt fenyegető veszélyekről.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a film nem váltott ki belőlem érzelmet. Ugyanis két dolog is volt, ami szörnyen idegesített. Az egyik az, hogy a másfél óra alatt legalább 30 alkalommal hangzott el a szolga idióta kiejtésén a Zoltán név, néha egymás után többször is, amitől a hajam égnek állt. A másik pedig a szolgának az arca. Ennek a színésznek a szájtartása nem mindennapi. Olyannyira, hogy képtelen voltam másra figyelni a jelenetei alatt.


A színészgárda alakítását nálam teljesen felülmúlták a kutyák. Szépek voltak és okosak; ügyesen voltak betanítva. Lényegében csak ezt az egy pozitívumot találtam a filmben.


IMDb


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése