2011. január 28., péntek

They(2002)


A They tipikus mai klisén alapuló horror(ez Wes Craven neve miatt nem is annyira meglepő)Már a kezdő képsorok is a szokásos múltba, egész pontosan a gyerekkorba tekintenek vissza, ahol a film elejétől-végéig ismeretlen, titokzatos lények (ők) elragadnak magukkal egy gyereket. A történet főszereplője Julia Lund, akit felkeresi egy gyerekkori barátja Billy, aki elmeséli, hogy szörnyen érzi magát és retteg "tőlük".Billy a beszélgetés végén nem bírja tovább és Julia szeme láttára öngyilkos lesz. Julia, Billy temetésén találkozik és ismerkedik meg Sam-mel és Terry-vel, akiket Billy szintén felkeresett problémáival. Mint kiderül Sam és Terry is rémálmokkal küszködik és attól tartanak ők lesznek a következők, Julia-nak pedig újrakezdődnek gyerekkori rémálmai.
Előítéletek nélkül ültem le a filmhez,de azok fokozatosan tértek vissza. A szereplők igazán semmilyen szimpátiát nem voltak képesek kiváltani belőlem (talán Sam és Terry egy fikarcnyit) és ez legfőképp a főszereplő Juliára vonatkozik.
A film összességében nem nézhetetlen, de igazán nem is érdemes megnézni. Talán egyszer ha már nincs mit, de addig értelmetlen.
IMDb:http://www.imdb.com/title/tt0283632/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése